geroosterde zoete aardappel bowl

Ik had een gigantische zoete aardappel gekocht pas en ik wilde er vanalles mee maken, maar ik deed er echt niets mee. Dat terwijl ik het zo lekker vind. Op een behoorlijke drukke dag, vol afspraken, besloot ik dat ik daar maar iets mee ging doen; een snelle maaltijd waar je nauwelijks naar hoeft om te kijken. Deze geroosterde zoete aardappel bowl is echt perfect en nog vegan ook!

geroosterde zoete aardappel bowl

Edelgist ontdekken

Overal las ik over edelgist en eigenlijk geloofde ik niet zo heel erg dat dit écht lekker zou zijn. Ik was met een vriendin bij een winkel en besloot het toch maar mee te nemen. Als ik daadwerkelijk de vegan challenge ga doen, dan met ik ook wel iets hebben voor op mijn pasta (of taco’s). Thuisgekomen besloot ik die dag gelijk te proeven en de smaak is inderdaad vrij kazig. Het ziet er wel een beetje seksloos uit, het lijkt net zaagsel, maar laten we nu allemaal niet zo oppervlakkig zijn, we weten dat het niet om uiterlijk draait. 

geroosterde zoete aardappel bowl

Een bowl vol veggies!

De laatste tijd merk ik dat mijn lichaam veel behoefte heeft aan veel groenten. Graag zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk voedingsstoffen op deze manier binnen krijg, ik neem liever niet allerlei tabletten, enkel vitamine D en B12 neem ik tegenwoordig. Verder eet ik gewoon gezond en gevarieerd. Ik ben gek op de manier waarop ik nu eet, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Door de edelgist te mengen met kruiden krijgen de zoete aardappels een super lekker krokant laagje dat smaakt naar kaas – wat een uitvinding he? Zo heb je én heel veel groenten en iets dat naar kaas smaakt. Best thing ever! 

geroosterde zoete aardappel bowl

Recept Afdrukken
geroosterde zoete aardappel bowl
Een bowl vol geroosterde zoete aardappel, lekker groenten en met een heerlijke avocado dressing.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Avocado dressing
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Avocado dressing
Instructies
  1. Verwarm de oven voor naar 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng 1 eetlepel gesmolten kokosolie, edelgist, gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder in een kom. Voeg de in stukken gesneden zoete aardappel toe en zorg dat deze allemaal bedekt zijn met kruiden en wat olie. Rooster de zoete aardappel in 30 minuten gaar en zacht. Je kunt dit controleren door even met een vork er in te prikken.
  3. Verwarm een beetje kokosolie in een pan en voeg hier de rode ui aan toe, fruit even aan en doe dan de champignons erbij. Bak deze gaar en pers daarna de tenen knoflook uit boven de pan. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kikkererwten toe.
  4. Als de groenten goed warm zijn voeg je 2 handjes spinazie toe. Je kunt het wat fijner snijden, dan slinkt het sneller. Als de spinazie helemaal geslonken is zijn je groenten klaar.
  5. Maak de avocado dressing door de avocado, sojayoghurt, rode peper vlokken, knoflookpoeder, limoensap en wat peper en zout in en blender of keukenmachine te doen. Maal het helemaal fijn tot je een dunne dressing hebt. Is het te dik? Dan kun je er wat water aan toevoegen en opnieuw goed mengen. Breng het op smaak zoals jij het wil; peper, zout of extra limoensap.
  6. Doe, als de zoete aardappel gaar is, wat rauwe spinazie in een kom (bowl) en schep daarbij de zoete aardappel en het groentemengsel. Verdeel hierover wat van de avocado dressing en eventueel wat geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten.

geroosterde zoete aardappel bowl



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *