nasi met cha siu

Dit is (stiekem) een heel lazy recept voor cha siu aangezien je de marinade gewoon in poedervorm kunt kopen bij de toko. Echter is dit iets wat Mr. Lover heel lekker vind en als hij er zo van kan genieten, dan zijn er vast genoeg mensen die dat ook kunnen. Dus, speciaal voor jullie een lazy recept voor nasi met cha siu.

nasi met cha siu

Such pretty colours!

Het vlees krijgt zijn kleur door de rode kleurstof die is toegevoegd aan de marinade, in veel recepten voegen mensen zelf ook nog rode kleurstof toe. Ik moet zeggen; het is eigenlijk niet nodig, maar het ziet er ZO mooi uit. Het is direct een feestje op je bord, zeker als je het weet te combineren met andere gerechtjes die ook mooi van kleur zijn.

nasi met cha siu

Dit nasi recept is zó basic

Nasi is een van de dingen die ik echt graag eet, het is makkelijk klaar te maken en je kan ook zonder al teveel moeite, flinke porties klaarmaken. Zo kun je op bijvoorbeeld een feestje, voor relatief weinig geld, veel mensen van eten voorzien. Dat zijn altijd positieve dingen toch? Voor een minder basic variant voor nasi kan ik je aanraden dit recept eens te bekijken. In dit recept voeg ik ook nog gepluisde kip toe aan de nasi, ook heel erg lekker. Je kunt het geheel ook opleuken met ei, iets waar ik Mr. Lover ook altijd blij mee kan maken.

Recept Afdrukken
Nasi met cha siu
Lekker kruidige nasi met geroosterde varkensvlees.
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 12 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Nasi
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 12 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Nasi
Instructies
Cha siu
  1. Volg de aanwijzingen op de verpakking met marinade. Kruid de varkenshaas met zwarte peper, doe in een bakje en giet de marinade daarbij. Dek af en laat 12 uur marineren.
  2. Verwarm na het marineren de oven voor naar 150 graden, plaats een rek in de oven, zet daaronder een bakplaat die vet op kan vangen. Leg de gemarineerde varkenshaas op het rooster en gaar in 60 minuten. Keer regelmatig om en bestrijk, als het vlees wat droog lijkt, met het restantje marinade.
Nasi
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en zet het met de deksel er op weg.
  2. Verhit wat zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de ui tot deze glazig is en lekker geurt. Knijp de knoflook erboven en bak mee.
  3. Voeg nu de 5 spice, verkruimelde maggi blokjes en een klein beetje trassi toe. Bak kort mee en schep de nasi trafasie erbij. Warm goed door, doe de bladselderij erbij en schep dit mengsel door de rijst. Breng eventueel verder op smaak met zwarte peper.
Notities

Deze nasi is super lekker met zoetzure komkommer en ui, klik hier voor een recept daarvan.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *