penne met paprika-cashew saus

Soms heb je van die creatieve uitspattingen in de keuken, althans, ik heb dat wel. Nu lees ik zoveel over vegan mac and cheese, maar eigenlijk wilde ik iets anders maken. Dus ik maakte penne met paprika-cashew saus. En damn – that’s tasty! Als je zorgt dat je je cashewnoten lang genoeg laat weken, dan word de saus heerlijk romig; paprikaroomsaus mensen. Wie zegt dat vegan eten saai is, moet echt vaker de keuken in en experimenteren.

 

penne met paprika-cashew saus

Heftig kleurtje of niet?

Ik krijg direct een zomers gevoel van dit bord pasta. Het was bijna te fel om naar te kijken, maar eerlijk? Die kurkuma is nodig, het zag er zo saai uit voordat ik het erbij deed. En tsja, het oog wil ook wat. Qua eten mag je soms best een beetje oppervlakkig zijn, daar is niets mis mee. 

 

penne met paprika-cashew saus

Vegan eten is niet saai. 

“Maar Joyce je eet toch niet volledig vegan?” – nope, dat is zo. Ik eet momenteel vegetarisch maar ik verdiep me momenteel meer in veganistisch koken. Allereerst omdat ik me ervan bewust ben dat er ook in de zuivelindustrie heel veel dingen niet door de beugel kunnen én omdat de vegan challenge eraan komt (1 april lieve mensen) en dan moet ik wel een aardig repertoire hebben toch? Ik wil niet elke dag hetzelfde eten en moet creatief bezig blijven met eten en leuke (en lekkere) vegan gerechten klaar kunnen maken.

Recept Afdrukken
penne met paprika-cashew saus
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Week de ongebrande cashewnoten zo'n 8 uur in water. Je kan ze in een bakje doen, koud water erbij doen, afdekken en wegzetten. Ik doe dit zelf graag de avond ervoor. Ben je dit nu vergeten? Geen paniek! Je kan ook kokend water op de cashewnoten schenken en het dan zo'n 2 uur laten staan.
  2. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  3. Fruit de ui, knoflook, paprika en groene peper in wat olijfolie tot het gaar en zacht is. Snijd de knoflook niet te fijn, je wil niet dat het verbrand. Ik halveer de tenen knoflook voor dit soort recepten.
  4. Giet de cashewnoten af en doe in een blender of keukenmachine. Doe hierbij het mengsel van ui, knoflook, paprika en groene peper. Voeg het water toe en verkruimel een maggi blokje erbij en schep de edelgist en kurkuma er ook in. Maal het nu fijn tot een gladde saus ontstaat. Breng eventueel op smaak met zwarte peper.
  5. Doe de saus nu in de pan waarin je de pasta hebt gekookt. Zet op het vuur en breng langzaam aan de kook, Controleer de dikte van de saus. Wil je de saus dikker? Meng dan 1 eetlepel maizena met een scheut water, roer los en voeg een beetje toe (1 eetlepel) - roer door en controleer de dikte van de saus nogmaals. Blijf dit doen tot je saus de dikte heeft die jij graag wil. Is je saus te dik? Voeg dan extra vocht toe.
  6. Roer de penne door de saus en voeg de diepvries doperwten toe. Warm nog even goed door. Ik serveer dit gerecht met tomaten, sla en flink veel zwarte peper.

 



4 thoughts on “penne met paprika-cashew saus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *