roti jackfruit masala

Ik eet nu al een aardig tijdje geen vlees meer maar ik blijf roti kip echt missen. Als ik dat maak voor Mr. Lover ben ik elke keer jaloers. De vegan roti die ik eerst maakte is super lekker, maar als je kip mist niet echt een succes. De jackfruit-hype heeft inmiddels ook Nederland bereikt en ik dacht daar wel wat mee te kunnen, roti jackfruit masala is mijn nieuwste roti creatie. Dit is echt enorm lekker en ik ben enorm trots op deze creatie. 

roti jackfruit masala

Zijn jullie mijn roti recepten al zat?

Inmiddels heb ik al meerdere roti recepten gepost en allemaal niet super lang geleden, maar tsja, roti is life (zullen we maar zeggen). Er zijn maar weinig dingen waar je me ’s nachts écht voor wakker mag maken, dit is een van die dingen. Dit is overigens niet om jullie nu allemaal aan te sporen mij ’s nachts roti te brengen hoor, want slapen doe ik super graag. Ik had dus al eerder vegan roti gemaakt en hoewel het lekker was, heeft deze jackfruit roti mijn voorkeur. Waarom? De structuur is heel meaty en de smaken worden goed opgenomen. Het is een heerlijke combinatie, ik denk dat dit mijn perfecte vegan roti is.

roti jackfruit masala

Recept Afdrukken
roti jackfruit masala
Een heerlijke vegan variant op de roti kip. In plaats van kip het (nog vrij) onbekende jackfruit.
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Jackfruit masala
Aardappel en kousenband
Overig
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Jackfruit masala
Aardappel en kousenband
Overig
Instructies
Jackfruit masala
  1. Doe de jackfruit uit beide blikken in een vergiet en spoel ongeveer 5 minuten onder stromend water af. Laat een beetje uitlekken en trek nu de stukken uit elkaar. Dit gaat super makkelijk, de jackfruit heeft een draderige textuur.
  2. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Als de ui glazig is doe je tomatenpuree erbij en bakt dit ook even mee.
  3. Schep de kerrie masala erbij, bak kort mee en voeg de jackfruit toe. Roer goed door en verkruimel dan de maggi blokjes erboven. Breng verder op smaak met wat zwarte peper. Laat kort bakken, zo'n 4 minuten en schenk daarna het water erbij. Breng aan de kook en laat, met deksel op de pan, zo'n 15 minuten sudderen. Draai na 15 minuten het vuur uit en het is klaar om te serveren.
Aardappelen en kousenband
  1. Fruit ui en knoflook aan in wat olie, als de ui glazig oogt voeg je tomatenpuree, kerrie masala en maggi blokjes toe, bak even goed mee.
  2. Doe de in stukken gesneden aardappel erbij, bak even aan en schenk er dan water bij. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Plaats een deksel op de pan en laat de aardappelen garen. De tijdsduur hangt af van hoe groot je de aardappelen hebt gesneden, prik affentoe in de aardappelen, ze moeten nog stevig zijn en niet geheel uit elkaar vallen.
  3. Als de aardappels vrijwel gaar zijn voeg je kousenband toe. Ik neem altijd diepvries kousenband, dit is altijd van goede kwaliteit en je kunt het makkelijk bewaren. Laat de kousenband zo'n 5 minuten mee stoven. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de jackfruit masala met de aardappelen, kousenband en roti plaat.

roti jackfruit masalaGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *